Okula yeni başlayan çocuğunuzla birlikte güzel bir okul yılı için

İlk haftaları atlatırken, gerekli malzemeler, hazırlık telaşı derken bu seneyi nasıl atlatacağız, nasıl güzel bir yıl geçecek diye endişeleniyor olabilirsiniz. Öncelikle tebrikler ve bu süreci herkes gibi siz de atlatacaksınız.

Okula yeni başlayan çocuğunuzla birlikte güzel bir okul yılı için

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Belki bu yıl çocuğunuz okula yeni başladı. İlk haftaları atlatırken, gerekli malzemeler, hazırlık telaşı derken bu seneyi nasıl atlatacağız, nasıl güzel bir yıl geçecek diye endişeleniyor olabilirsiniz. Öncelikle tebrikler ve bu süreci herkes gibi siz de atlatacaksınız. Bizden size 5 maddede verimli bir okul yılı için öneriler:

1. SAKİN VE KARARLI OLUN

Yeni başlayan bazı çocuklar okula gitmek istemez, anne-babadan ve evin rahatından ayrılmak zordur onlar için. Bazen de velinin kaygıları çocuğa yansır. Okulda yaşadıkları onu mutlu etmeyebilir. Okul korkusu genellikle yalnız kalma korkusuyla ilgilidir. Bu durumda çocuğu “Okula gitmek istemiyor” diye cezalandırmayın. Ona bağırmadan, tehdit etmeden, kesinlikle okula gitmesi gerektiğini sakin ve kararlı bir şekilde anlatın.

2. KENDİ HAZIRLIĞINI YAPMA ALIŞKANLIĞI KAZANSIN

Günlük olarak çanta ve okul kıyafetlerinin hazırlanmasında çocuğunuzun katkısı bulunsun. Ona arkasını hep toplayan biri izlenimi vermeyin. Neden erken yatması gerektiğini, uykunun önemini ve o saatlerde kalkıp gitmesi gerektiğini ona yapıcı bir dille anlatın. Bu, onların sorumluluk duygusunun gelişmesini ve kendisini önemsemesini sağlar. Hatta onlara olan güveninizi mutlaka gösterin.

3.SEVGİNİZİ GÖSTERİN

Çocuğunuza, kendisinden ne kadar memnun olduğunuzu, onun anne-babası olmaktan mutluluk duyduğunuzu anlatın. Onu ne kadar çok sevdiğinizi duymak daima güven verir. Bu da okula, kendisine güvenerek başlamasına yardımcı olur. Ayrıca bu, arkadaş ilişkilerine ve derslerine de yansır. Dersler, okul, arkadaşları ve öğretmeniyle problem yaşadığında bunu konuşabileceği biri olduğunu bilerek, ona göre hareket eder.

4. ÖĞRETMEN - VELİ İLETİŞİMİ

İlkokul birinci sınıflar ilk zamanlar öğrenmede zorluk çekebilir. Bu durumda mahcubiyet, öfke veya suçluluk psikolojisine girmeyin. Öğretmenler ve rehberlik uzmanı ile işbirliği yaparak sorunun nedenlerini anlamaya çalışın. Öğretmen ile açık bir iletişim hem kafanızdaki soru işaretlerini kaldıracak hem birlikte daha rahat çözüm bulabileceksiniz.

5. ÖDEV YAPMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRIN

Ona bir ödev not defteri vererek sorumluluklarını takip etmesine öncülük edebilirsiniz. Ödevlerini sizin de önemsediğinizi gösterebilir, ona yardımcı olabilirsiniz. Düzenli ödev yapma alışkanlığı kazandırmak adına çabalarını takdir etmeyi, ödüllendirmeyi mutlaka deneyin. Güzel ve keyifli bir okul yılı olsun. Herkese kolay gelsin! ☺