Çocuk Kişisel Gelişimi İçin Hayvan Sevgisi - Sihirli Yolculuk

Çocuklarınızın hayvanlara karşı davranışları çocuklarla ilgili önemli ipuçları barındırıyor. Çocuk gelişimde hayvan sevgisi için Sihirli Yolculuk Blog!

Çocuk Kişisel Gelişimi İçin Hayvan Sevgisi - Sihirli Yolculuk

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Evcil hayvanlar sevimlidir, eğlencelidir… Peki, çocuk gelişime katkıları nelerdir biliyor musunuz? Evcil hayvanlar çocukların hem duygusal ve bilişsel, hem de sosyal ve fiziksel gelişimini destekler.

1. Sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmek

Ben 6 yaşımdan beri evde kedilerle yaşadım, ilk sevdiğim hayvan kedi olsa da onunla başlayıp tüm hayvanları sevmeyi öğrendim. Sevgi ile beraber sorumluluklar da geldiğini öğrendim. Çocuklar hayvan bakımında size yardım ederek günlük sorumlulukları öğrenirler.

2. Öğrenmeyi desteklemek

Özel desteğe ihtiyaç duyan özellikle otizmli çocuklarda evcil hayvanların öğrenmeyi desteklediği birçok çalışma ile kanıtlanmıştır. Ama normal gelişim gösteren çocukların da kendilerini eleştirmeyen, her zaman seven evcil hayvanların yanında daha iyi öğrendiği düşünülmektedir. Çocuklar bir yetişkinin ya da bir yaşıtının yanında ders çalışırken daha stresliyken, evcil hayvanların yanında daha rahat öğreniyorlar.

3. Cesaretlendirmek ve sakinleştirmek

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki evcil hayvanı olan çocuklar sinirlendiklerinde, üzüldüklerinde veya bir sır paylaşmak istediklerinde evcil hayvanlarının yanına gidiyorlar.
Ayrıca arkadaşları ile beraberken evcil hayvanlar konuşma başlatmak için çok güzel bir ortak ilgi alanı oluşturuyor. Çocukları sosyalleşmeleri için cesaretlendiriyor.

4. Empati becerisini geliştirmek

Çocuk gelişimi için empati becerisinin gelişimi de çok önemlidir. Empati becerisi gelişmiş çocuklar arkadaş ilişkilerinde daha başarılı olurlar. Konuşarak kendini anlatamayan sevimli dostlarımızın ihtiyaçlarını anlamaya çalışmak, onlarla iletişim kurmak da çocukların empati becerisinin gelişimini olumlu etkilemesi de sürpriz değil.

5. Aile bağlarını güçlendirmek

Evcil hayvanların aile bağlarını güçlendirmesi ise çoğunuzun aklına gelmemiş olabilir. Ancak evcil hayvanı olan çocukları düşündüğünüzde anlarsınız. Onlara evcil hayvanları sorulduğunda onlardan aileden biri olarak bahsederler. Evcil hayvan ailenin de ortak noktasıdır, evdeki herkes onlardan sorumludur. Kimi zaman kedinin kuyruğunu kovalamasını veya köpeğin top oynayışını tüm aile beraber izler. Böyle anlar birçok kez aileyi biraraya getirir ve günlük hayatın koşuşturmalarından herkesi uzaklaştırır.

Çocuklara hayvanları sevdirmek hem gelişimleri hem de sosyalleşmeleri açısından çok önemli. Biz de Sihirli Yolculuk kitaplarında, filden koalaya, zebradan hipopotama birçok sevimli hayvan dostumuza yer verdik. Sizin en sevdiğiniz hayvan çizimimiz hangisi?

Not: evcil hayvan almayı düşünürseniz, satın almak yerine barınaklardan sahiplenmenizi öneririz. Barınaklarda birçok sevimli hayvan sıcacık bir yuva bulmayı bekliyor…