ÇOCUKLU HAYATI KOLAYLAŞTIRAN İCATLAR

Hangi devirde olursa olsun ebeveyn olmak, uzun ve zorlu bir süreç olmuştur hep. Değişen yaşam tarzı ve standartlarına eklenen yorgunlukla birlikte, yıpranma payı artmaktadır. Bebek bakımı, gece uykusuzluğu, ufak tefek sağlık problemleri, minik huysuzluklar, telaş ve daha bir sürü şey birbirine karışır. Bu dönemin en büyük yardımcıları, ebeveynlerin hayatını kolaylaştırmak için icat edilmiş bebek bakım ürünleridir hiç şüphesiz. Bir gülüşü ile tüm yorgunluğunuzu unutturan bebeğinizin ihtiyaçları, günden güne değişmekte ve artmaktadır. Onun için mutlu ve güvenli bir ortam oluştururken, kendiniz için de hayatınızı kolaylaştıracak ürünleri tercih etmeniz, işinizi bir nebze azaltabilir. Bu da kendiniz ve bebeğiniz için daha fazla zaman, daha az yorgunluk demektir.

ÇOCUKLU HAYATI KOLAYLAŞTIRAN İCATLAR

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Gelişen ve değişen teknoloji, hayatımızın tüm alanlarında varlığını hissettiriyor. Teknolojik bebek bakım ürünleri de bu gelişimden nasibini fazlasıyla alıyorlar. Günümüz ebeveynliği, geçmişe kıyasla daha kolay ve konforlu. Teknolojik ürünler birçok konuda yardımcı konumunda. Eskiden oldukça uzun süren bazı işler artık dakikalar içinde hazır hale gelebiliyor. Özellikle yeni ebeveynlerin hayatını kolaylaştıracak bazı ürünleri bu yazımızda bir araya getirdik.

Beslenme, bir bebeğin en temel ihtiyaçlarındandır. Özellikle bebeklerin belirli saat aralıklarında beslendiği düşünülürse, en çok vakit ayrılan işlerin başında gelir. Mamanın belirli zaman diliminde hazırlanması, ideal sıcaklıkta olması, sıcaklığını bir süre koruması ve hijyenik olması gerekir. Biberon ısıtıcıları, mamayı sıcak tutan biberonlar, dereceli ve ısıtıcılı biberonlar bu durumlar için hızlı ve pratik çözümler sunuyor. Bu pratik çözümler, ek gıdaya geçiş döneminde de hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Buharlı pişiriciler, püre yapma ve yoğurt mayalama makineleri sık kullanılan, kolaylık sağlayan icatlardandır. Bunların yanında, ergonomik her aya/her yaşa uygun biberonlar, suluklar, yemek yemeği ve yedirmeyi eğlenceli hale getiren, neşeli kaşıklar, çatallar, tabaklar bardaklar ….. Ve bu kullandığımız eşyaları steril hale getiren ev tipi ve seyahat tipi sterilizatörler, günlük koşuşturmaları bir nebze kolaylaştırıyor.

Bebeklerin hasta olmasını elbette ki kimse istemez. Ama geldikleri dünyaya adaptasyon aşamasında bazı hastalıkları atlatıyorlar. Huysuzluğun arttığı ve telaşın çoğaldığı ortamlar için de elbette pratik çözümler sunulmuş durumda. Kulağına dokundurmayan, koltuk altından ateşi ölçülemeyen ufaklıklar için üretilen emzik şeklindeki ateş ölçer, durumu kurtarabilir. Yine ilaç almayı reddeden bebekler için üretilmiş ilaç emziği o günün kurtarıcısı olabilir. Henüz endişe seviyenizi indirememiş ve bebeğinizin soluklarını dinliyorsanız, bebek solunum takip cihazı sizler için üretildi. Burun aspiratörleri, uzaktan, alından, kulaktan, klasik koltukaltından ateş ölçme aletleri, ev tipi tartılar, hava nemlendiricileri, hava filtreleri, ortam ısıölçerleri bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve sizlerin konforu için tasarlandılar.

Ufaklıklar büyürken, bazı güvenlik önlemlerinin de ihmal edilmemesi gerekiyor. Cam ve kapılara taktıracağınız çocuk kilitleri, çocuk güvenlik kapısı, dolap kilitleri, priz kapakları, köşe süngerleri gibi her evin ihtiyacına yönelik güvenlik önlemleri hayat kurtarmak için yapılmış icatlardır. Önceleri bebek telsizi olarak hayatlarımıza giren sesli dinleme aletleri, şimdilerde son teknoloji ürünleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece sesli değil görüntülü olarak ta bebeğinizi 7/24 izleme olanağı sunuyor bu kameralar. Her nerede olursanız olun, bebeğinizi ya da çocuğunuzu akıllı telefonunuzdan/bilgisayarınızdan rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Bebek daha doğmadan araştırmaya başlanan ürünlerin başında gelir bebek arabaları ve pusetler. Sektör, yaşadığınız yere, zevkinize, kesenize uygun geniş bir yelpazeyi önünüze sunuyor. İki çocuklu ailelere uygun bir birine entegre edilebilen bebek arabaları, ikiz bebek arabaları, bisikletten vazgeçemeyen ebeveynlerin favorisi bisikletli bebek arabaları, macerayı seven ebeveynlerin kurtarıcısı kaykaylı bebek arabaları, seyahatlerin kurtarıcısı çanta boy pusetler, tek elle açılıp kapanan baston pusetler, hepsi birer ebeveyn dostu icat.

Ebeveyn olmak gitgide teknoloji ile iç içe olmak demek. Küçük aletlerin büyük mucizeleri, bebeklerin sağlıkla büyümesine olanak sunarken, anne ve babaların da konfor seviyesini arttırıyor. Teknolojinin sağlayamadığı en önemli şey elbette ki anne baba şefkati ve sıcaklığı.