Kış aylarında en önemli öğünü atlamamak için: Çocuklara eğlenceli kahvaltı tabağı - Sihirli Yolculuk

Kuşkusuz kahvaltı hem çocuklar hem de yetişkinler için günün en önemli öğünü. Çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel olarak daha aktif ve yüksek enerjili olması için kahvaltıları atlamamaları gerekiyor. Yazımızda daha eğlenceli kahvaltı tabakları ile kahvaltıya hevesli çocuklar yetişmesi için destek olmaya çalışacağız.

Kış aylarında en önemli öğünü atlamamak için: Çocuklara eğlenceli kahvaltı tabağı - Sihirli Yolculuk

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Birçok araştırma gösteriyor ki besleyici bir kahvaltı hem gün içindeki modumuzu hem de enerji seviyemizi oldukça fazla etkiliyor. Günün bu en önemli öğünü olan kahvaltıyı, hele sabah erken kalkmaları gerekirse çocuklar için, atlanılan veya işkence olarak görülen bir öğün olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Hatta kendimiz de oturup onlarla birlikte kahvaltı etmeye çalışmalıyız. Hemen hatırlatalım: çocuklar anne – babalarını taklit eder ve onlar ne yaparsa aynısını yapmaya çalışırlar. Yani sizin evde kahvaltı atlanılan ya da geçiştirilen bir öğün ise çocuklarınızın da kahvaltı yapma alışkanlığı edinmeleri daha zor olabilir.

Kahvaltı yapan çocukların okulda daha aktif ve katılımcı oldukları görülüyor. Özellikle kahvaltıda tüketilen protein ve kompleks karbonhidratlar enerji veriyor. Kahvaltı yapan çocuklar, obeziteye ve hastalıklara karşı daha dayanıklı oluyorlar. Genel sağlıkları ve bağışıklıkları daha iyi oluyor.

Hem çocuklarımızın gelişimi hem de beslenme düzenleri ve bağışıklık sistemleri için onları neşeli kahvaltı tabakları ile sabah erken saatlerde de olsa motive etmek mümkün olabilir. Eğer görsel olarak eğlenceli olursa bir bakmışsınız onların en sevdiği öğün kahvaltı olmuş!

Çocuklar için kahvaltı tabakları birkaç farklı çeşit yiyecekten oluşmalı ki protein, vitamin ve karbonhidrat açılarından eksiksiz bir beslenme düzenleri olsun. Eğlenceli kahvaltı tabağı olmazsa olmaz malzemeleri:

  • Yumurta: Tok tutması için yumurta mutlaka olmalı. Ayrıca kahvaltının önemli protein kaynağı
  • Zeytin: Yaratıcı kahvaltı tabakları için oldukça kullanışlı bir malzeme olmasının yanında E vitamini ve lif yönünden zengindir
  • Peynir: Diğer bir protein ve de kalsiyum kaynağı. Kemikleri ve dişleri güçlendirir
  • Yeşillik: Hem vitamin hem de demir ve kalsiyum yönünden zengin yeşillikler kullanabilirsiniz, ıspanak, marul, maydonoz gibi
  • Havuç: Önemli kök sebzelerdendir ve vitamin, mineral ve lif açısından zengindir. Ayrıca parlak rengi sayesinde eğlenceli kahvaltı tabağı yaratmak için oldukça kullanışlıdır
  • Salatalık: Yüksek oranda C vitamini içerir

Çocuklara kahvaltı alışkanlığı kazandırmak için yaratıcılığınızı kullanın. Bir macerada olduklarını varsayacakları güzel sunumlu kahvaltı tabaklarını için birkaç fikir:

Komik kahvaltı tabağı tarifi: çocuklarınız için besleyici olan ve uygun gördüğünüz bir dilim ekmeğin üzerine haşlanmış yumurta dilimlerinden gözler yapın, göz bebeklerini de zeytinlerden yapabilirsiniz. İkiye böldüğünüz domatesleri dizerek ağız yapabilirsiniz. Salatalık ya da havucu ince ince keserek saç yapabilirsiniz.

Neşeli kahvaltı tabakları: bu sefer yumurtayı tavada pişirip sarısını patlatmadan bırakın. Bu sarı topu ağız şeklinde düşünüp geri kalan beyaz kısmı yüzün üst kısmı olarak kurgulayın. Bu üst kısma zeytinlerden gözler yapın. Bu sefer saçları maydonozlardan yapabilirsiniz.

Çocuklara kahvaltı tabağı hazırlarken portakal, elma gibi meyveleri de kullanabilirsiniz. Mesela enine kesilmiş bir dilim portakaldan çok güzel bir güneş elde edebilirsiniz.

Bu gibi fikirlerle yaratıcı kahvaltı tabağı hazırlayabilir, çocuklarınıza kahvaltı etmeyi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.