Evde Oyun Hamuru Yapımı

Çocuklarınızla birlikte hem yaparken hem de oynarken çok eğleneceğiniz bir oyun hamuru tarifi verelim. Oyun hamuru yapımı için Sihirli Yolculuk Blog!

Evde Oyun Hamuru Yapımı

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Oyun hamuru ile oynamanın çocukların gelişimindeki önemi yadsınamaz. Evde oyun hamuru ile oynamanın yararlarını farklı bir Sihirli Yolculuk Blog yazısı ile paylaşmıştık. İnce motor gelişiminden hayal gücü ve yaratıcılığa kadar evde oyun hamuru ile oynamanın birçok faydası mevcut. Merak edenler için: Oyun hamuru ile oynamanın yararları.

Her çocuğun hayatında olması gereken ve kolayca hazırlanabilecek oyun hamuru için büyük paralar harcamanıza da gerek yok. Evde oyun hamuru yapmak da mümkün. Hatta birçok ebeveyn oyun hamuru satın almak yerine evde oyun hamuru yapmaya yöneliyor. Bu şekilde evde oyun hamuru yapımı hem içinize sinebilir, hem kullanılan malzeme ve hazırlanan ortamın hijyen ve kalitesinden emin olabilirsiniz. Peki oyun hamuru yapımı kolay mı, oyun hamuru tarifi bulmak mümkün mü? Küçük bir araştırma ile birçok oyun hamuru tarifi bulabilir, siz de kolayca evde oyun hamuru yapabilirsiniz. Biz sizin için kolay bir oyun hamuru yapımı seçtik:) İşte, oyun hamuru tarifi aşağıda!

Evde çocuklarınızla birlikte hem yaparken hem de oynarken çok eğleneceğiniz bir oyun hamuru tarifi:

Malzemeler (1 renkte oyun hamuru tarifi için):

  • 8 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 60ml ılık su
  • Gıda boyası (istediğiniz renklerde)
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Oyun hamuru yapımı:

Bu oyun hamuru tarifi için sıvılarınızı bir kapta, katıları başka bir kapta karıştırmanız gerekiyor. Un ve tuzu bir kapta karıştırarak başlayın. Tüm sıvılarınızı da ayrı bir kapta karıştırarak birkaç damla gıda boyası ekleyin. Gıda boyasını azar azar eklemeye başlayın ki oyun hamuru istediğiniz renk tonuna gelsin, çok koyu olmasını istemeyebilirsiniz. Sıvılarınızı un karışımına ekleyip, bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.

Tezgahınızın üzerine biraz un serpin, oyun hamurunu buraya alarak iyice yoğurun. Oyun hamurunun pürüzsüz bir kıvama gelmesine dikkat edin. Eğer daha canlı renklerde oyun hamuru isterseniz, gıda boyanızdan bir damla daha ekleyip yoğurmaya devam edebilirsiniz. Yoğurduğunuz oyun hamuru toplarını bir buzdolabı poşetine koyup, buzdolabında taze olarak saklayabilirsiniz.

Aynı adımları diğer renkler için de tekrarlayıp istediğiniz kadar oyun hamuru yapabilirsiniz. Hatta evde oyun hamuru yapıp, arkadaşlarınızın çocuklarına hediye edebilir, ya da çocuğunuzun kreş/okul öncesi sınıfına götürebilirsiniz.

Evde oyun hamuru yapmak hem eğlenceli, hem de çocuklarınızla güzel zaman geçirebileceğiniz bir aktivite. İyi eğlenceler

Hikaye Kitabı Hazırla