Çim Adam Nasıl Yapılır?

Severek sulayıp, sabırla büyümesini beklediğimiz çim adamlarımız vardır. Çocuklarınızla birlikte, evde çim adam yapmaya ne dersiniz? Sihirli Yolculuk Blog

Çim Adam Nasıl Yapılır?

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Bu eğlenceli aktiviteyle hem çim adam nasıl yapılır çocuklarınızla birlikte eğlenerek keşfedin, hem de çocuklarınıza sabretme, bekleme gibi kavramları öğretin. Ayrıca çim adam yapımı sürecinde birçok farklı materyal kullanacak ve el becerilerini geliştireceklerdir. Çim adam yapımı sürecinde çocuklarınıza yardım etmeniz gerekecektir, ancak çim adam bakımı konusunda sorumluluğu bu sefer onlara verin. Böylece kendi görevleri olur ve sorumluluk bilinçlerinin gelişmesine de destek olmuş olursunuz.

Yazımızda hem basit çim adam yapımı hem de farklı çim adam modelleri ve çim adam bakımı gibi detayları bulacaksınız.

Çim Adam Nasıl Yapılır?

Çim adam nasıl yapılır? Önce malzemeleri listeleyelim! Çim adam malzemeleri nereden alınır diye düşünmenize de gerek yok. Hepsi kolayca temin edebileceğiniz malzemeler.

Çocuklar için en özel hediye! Kişiye Özel Çocuk Kitapları

Çim adam malzemeleri

  • 1 adet naylon çorap - evet bu aktivite için çoraplarınızdan birini feda etmeniz gerekmekte:) Tercihen krem ya da haki renklerde olursa ten rengini daha iyi yansıtacaktır.
  • 1 yemek kaşığı çim tohumu
  • Elenmiş talaş ya da bahçe toprağı - bu aktiviteyi her iki malzeme ile de yapanlar var. Siz hangisini en kolay şekilde bulabileceksiniz onunla yapabilirsiniz.
  • Süslemek için düğme, kumaş ya da keçe parçaları, canlı ya da kuru çiçekler, pul, payet, sim gibi elinizde olan malzemeler
  • Oynayan gözler
  • Yapıştırıcı
  • İplik
  • Çim adamınızın oturacağı minik bir saksı ya da geniş ağızlı bir kavanoz. Belki boş bir yoğurt kabı işinizi görür. Bardakta çim adam yapımı bile mümkün!
  • Çim adamınızın oturduğu saksı, kavanoz ya da yoğurt kabını süslemek için renkli kağıtlar ya da elişi kağıtları
  • Boya kalemleri
  • Makas
  • Daha yaratıcı çim adam modelleri için kumaş ya da keçe parçaları, renkli kartonlar ya da renkli elişi kağıtları da kullanabilirsiniz

Çim adam yapımı

Çim adam yapımı kolay bir süreç. Tabi ki farklı çim adam modelleri ve farklı yapım yolları mevcut. Biz sizin için maddeler halinde her adımı açıklamaya çalıştık:

  1. Naylon çorabınızın burun kısmından itibaren yaklaşık 20 cm uzunluğunda bir parça kesin.
  2. Bu parçanın içine önce çim tohumlarınızı koyun, tohumlar en uca gelecektir.
  3. Çim tohumlarının üzerine talaş ya da toprağınızı ekleyin. Çim adamınızın kafasının ne kadar büyük olmasını istiyorsanız o kadar toprak ya da talaş koyabilirsiniz.
  4. Sonra bir ip yardımıyla istediğiniz büyüklüğe ulaştığınızda çorabınızın açık ucunu bağlayın. Böylece çim adamınızın kafası ortaya çıkmış olacaktır.
  5. Şimdi sıra çocuklarınızın nasıl bir çim adam istediğinizde! Öncelikle çim adamınızın cinsiyetine karar verebilirsiniz. Eğer kız çim adam istiyorsanız, kırmızı keçeden bir dudak, siyah kumaşlardan uzun kirpikler, belki boncuk ya da pullardan bir kolye yapabilirsiniz. Eğer erkek bir çim adam istiyorsanız, belki siyah keçeden bir bıyık ya da kalın kaşlar yapabilirsiniz. Dilerseniz gözlüklü bir çim adam bile yapabilirsiniz:) Tüm bu malzemeleri yapıştırıcı yardımıyla çim adamınızın yüzüne yapıştırın. Tabi ki çim adamınız kadın ya da erkek olmak zorunda da değil. Farklı çim adam modelleri de mevcut. İsterseniz onu bir hayvan kafası şeklinde tasarlayabilirsiniz. Belki bir maymun, köpek ya da tavşan şeklinde yapabilirsiniz, çocuğunuzun kendi çim adam modelleri de olabilir. Bunun gibi hayvan ya da başka bir çim adam karakteri yaratmak için malzemelerinizi kulak, kuyruk, bıyık ve dil yapabilecek şekilde hazırlayın. Bunları renkli kağıt, keçe ya da kumaş parçalarıyla kolayca kesip şekillendirebilirsiniz. Sonra da çim adamın kafasına uygun şekillerde yapıştırın.
  6. Oynayan gözleri de çim adamın kafasına, uygun şekilde yapıştırmayı unutmayın.
  7. Şimdi sıra çim adam için oturacak bir yer yapmakta! Bir saksı ya da seçtiğiniz başka bir kabın dışını renkli kağıtlarınızla kaplayın. Bu kısmı çim adamın gövdesi olarak düşünebilirsiniz. Ona istediğiniz şekilde bir kıyafet tasarlayın. Burada bırakın çocuklarınız istedikleri kadar yaratıcı olsunlar. Rengarenk giysiler, aksesuarlar yapabilir, onları istedikleri gibi takıp çıkarabilirler. Belki çim adam her gün o günün havasına uygun şekilde bile giyinebilir:) Ya da pelerinli bir süper kahraman çim adamınız olabilir. Ne kadar isterseniz o kadar komik çim adam modelleri yapabilirsiniz. Eğer hayvan şeklinde bir çim adam kafası hazırladıysanız, onun gövdesini uygun renklerde kumaş ya da keçe ile kaplayın. İster benekli, ister çizgili bir kürkü olan bir hayvanınız olabilir.
  8. Son olarak çim adamınızın kafasını gövdesi üzerine yerleştirin.

Bu noktada farklı çim adam örnekleri ve alternatif çim adam yapımı tarifleri de mevcut. Onlardan da biraz bahsedelim.

Farklı bir çim adam yapılışı isterseniz çim adamınızı bir konserve kutusundan da yapabilirsiniz. Boş bir teneke konserve kutusunun dış yüzeyinde varsa etiketini çıkarıp, temizleyin. Konserve kutusunun ağız yerinin keskin olmamasına ve kimsenin elini kesmemesine dikkat edin. Bu konserve kutusunu çim adamınızın baş ve gövdesi olarak düşünüp, yine benzer çim adam malzemeleri ile yüz ve vücudunu tasarlayın. İsterseniz kendin yap aktiviteleri için oldukça popüler bir malzeme olan ve boru temizleyici olarak da bilinen şöniller ile kollar yapabilirsiniz. Konserve kutunuzu, bir çift oyuncak ayakkabı üzerine koyarak çim adam için ayak da tasarlayabilirsiniz.

Çim adamın kafa, gövde, kol ve ayakları tamamlandıktan sonra, konservenin içine biraz toprak ve çim tohumlarınızı ekleyin. Bu çim adam örneğinde de çimler uzadığında konserveden baş ve gövdesini tasarladığınız çim adam için saçlar oluşacaktır.

Çocuklar için en özel hediye! Kişiye Özel Çocuk Kitapları

Çim adam nasıl sulanır?

Geldik çim adam yapılışı sonrası en kritik noktalardan biri olan çim adam bakımı konusuna. Çim adam sulama nasıl ve hangi sıklıkta yapılır?

Çim adam yapımı hazır olduğunda, çocuklarınıza önce çim adam nasıl sulanır öğretmeniz sonra da onu her gün düzenli olarak, günde 1 kez sulamaları için görev vermeniz yeterli olacaktır. Eğer toprağı çok kuruyorsa, mevsime göre günde 2 kez sulayabilirsiniz. Toprağın nemli olması ve güneş alması önemli. Çocuklarınız çok sabırsız olabilir, çimler bir an önce çıksın isteyebilir. Bu tür durumlarda da onlara biraz sabretmeyi ve beklemeyi anlatmanız gerekecek. Her gün su verme görevi, onların hem sorumluluk duygularını geliştirecek hem de çim adam nasıl büyütülür, nasıl her gün gelişir yakından gözlemleyebilecekler.

En merak edilen sorulardan biri ise çim adam kaç günde çıkar? Düzenli şekilde sulandığında 1 hafta içinde çimlerin çıktığını ve çim adam kafasının artık saçlı bir kafaya dönüştüğünü göreceksiniz.

Çim adam bakımı

Peki çim adam nasıl bakılır? Çim adam yapımı ve sulama konularında her şey planladığınız gibi gittiyse, yemyeşil çim adam saçlarınızın olması gerekmekte. Sulamaya düzenli devam etmek ve çim adamı evinizde güneş ışığı alan bir noktasına yerleştirmeniz, çimlerin hem yeşil ve parlak kalmasına hem de düzenli şekilde büyümelerine katkı sağlayacaktır. Çimler fazla uzadığında ise çocuklarınızla birlikte saçlarını kesmek (çimlerin uç kısımlarından birkaç santimetre kırpmak), belki bir toka tutturarak ya da kurdela yardımıyla saçlarına değişik şekiller vermek çok eğlenceli olacaktır. Bu kısmı tamamen çocuklarınızın yaratıcılıklarına bırakabilirsiniz. Unutmayın, çim adam bakımı da yine çocuklarınızın sorumluluğunda olabilecek bir aktivite (makas kullanımları tabi ki sizin gözetiminizde olsun).

Evde çim adam yapımı işte bu kadar eğlenceli ve kolay bir aktivite. Kim bilir, belki çim adamlardan oluşan bir koleksiyonunuz ya da evde minik bir hayvanat bahçeniz olabilir. Çocuklarınızla ve çim adamlarınızla birlikte çok keyifli saatler geçirmenizi dileriz...