Ayak izinden geyikli yeni yıl çerçevesi

Çocuğunuz ayak izinden geyik oluşturabilir! Ve sonra bunu evde çerçeve olarak veya sevdiklerinize yeni yıl dilek kartı olarak hediye edebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay ve çok şirin bir “kendin yap” etkinliği. Çocuğunuzun yapacağı bu ayak izi çerçevesini veya dilek kartını sevdiklerinize hediye ettiğinizde onlar da mutlaka yapımını merak edeceklerdir. ☺

Ayak izinden geyikli yeni yıl çerçevesi

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Çocuğunuz ayak izinden geyik oluşturabilir!

Ve sonra bunu evde çerçeve olarak veya sevdiklerinize yeni yıl dilek kartı olarak hediye edebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay ve çok şirin bir “kendin yap” etkinliği. Çocuğunuzun yapacağı bu ayak izi çerçevesini veya dilek kartını sevdiklerinize hediye ettiğinizde onlar da mutlaka yapımını merak edeceklerdir. ☺

Neye ihtiyacınız var:

  • A4 beyaz kağıdı ve karton kağıdı (ayaklar için beyaz karton ve çerçeve için kırmızı. Eğer isterseniz yazıcıdan ayak izini internette bulduğunuz bir resim şeklinde de otomatik çıkarmayı tercih edebilirsiniz.)
  • Kahverengi boya (isteğe göre farklı bir renk de olabilir)
  • Burun için kırmızı pom pom topu veya düğmeler işe yarayabilir
  • Ayrıca gözler için de düğmeler veya kalemle kendiniz oluşturabilirsiniz
  • İsteğe göre ekstra süs malzemeleri (kurdele vs.)

Nasıl yapılır:

  1. Ayak izlerini kağıda bas. (İlk seferinde olmayabilir, defalarca denemek zorunda kalsanız bile çok eğlenceli)
  2. Ayak izlerini bastığınız kağıdı sağlam ve sert olması için aynı boyuttaki güzelce kestiğiniz beyaz kartona yapıştırın.
  3. Ayak izini bastığın kağıt kuruduğunda şimdi sıra geyiğin yüzünü yapmakta. Pom pom topunu burun olarak sabitle ve yüzü şekillendir.
  4. En son olarak hazırladığın bu kartonu daha büyük boyutlardaki kırmızı kartona yapıştır. Kırmızı kartonun kenarları çerçeve olacak şekilde kalsın.

İyi eğlenceler ☺