Sömestr Tatili İçin Etkinlik Rehberi

Tatiller yoğun zamanlarda yapmaya fırsat bulamadığımız aktiviteler için en güzel zamanlar! Şimdi kış tatiline girmişken büyük şehirlerde neler var, nerelere gidilir işte aşağıda sizler için sıraladık.

Sömestr Tatili İçin Etkinlik Rehberi

Bu ürünler ilginizi çekebilir

İstanbul'daki Etkinlikler

1. Çocuklar için mindfulness atölyesi

Tarih: 21.01.2019
Mekan: Halis Kurtça Kültür Merkezi Kadıköy/İstanbul

“Yapılan araştırmalar Mindfulness eğitimi alan çocukların dikkat kapasitesinin ve odaklanma süresinin arttığını, duyguları yönetme, okul içi davranışlar ve empati gibi duygusal ve sosyal becerilerinin geliştiğini, sınav endişesi ve stresinin azaldığını göstermiştir. Atölye, birbirini takip eden birer saatlik toplam 5 oturumdan oluşur.”

Çocuklar için en özel hediye! Kişiye Özel Çocuk Kitapları

2. Doruk Sayar ile Sihir Akademisi

Tarih: 29.01.2019
Mekan: Unique Hall Lounge, İstanbul

“Son yıllarda, aldığı eğitimlere alternatif pedagoji ve çocuk psikolojisini de ekleyerek, çocuklara özel eşsiz gösteriler tasarlayan Doruk Sayar’ın bu sezon Uniq Hall Lounge’da gerçekleştirek olduğu ‘Sihir Akademisi’ ile sihir dolu bir akıl tutulmasına hazır olun. Küçük arkadaşlar, sihirbaz sizsiniz!”

3. Ebru atölyesi

Tarih: 25.01.2019
Mekan: Atölye20, Beşiktaş/İstanbul

“Bu atölyemizde, klasik Ebru sanatı yapım ve uygulama teknikleri dışında, farklı malzemelere Ebru uygulama, kendi Ebru-yapım aletlerini üretme yolları gösterilecektir. Ebru sanatı ile kısa bir bilgilendirmeden sonra uygulamaya geçeceğiz. Her katılımcının etkinlik boyunca kullanacağı ebru teknesi, fırçaları, boyaları, ve sonrasında eve götüreceği kendi yaptığı ebru eserleri olacaktır. “

4. Çizgi Film Yapımı Atölyesi

Tarih: 01.02.2019
Mekan: Atölye Lokomotif, Şişli/İstanbul

“Çocuklar çizgi film yapım tekniklerini öğreniyor ve kendi çizgi filmlerini üretiyorlar. Çocukların derse kendi laptop ya da ipadleri ile katılmaları gerekmektedir. Derse katılım tercihe göre bireysel ya da grup olarak gerçekleşebilir.”

5. Masa Tenisi

Tarih: 01.02.2019
Mekan: Aristo Çocuk Kitabevi, Sarıyer/İstanbul

“Gün içerisinde hareketsiz kalan vücutlara bir iyilik yapmaya ne dersiniz? Derslerimiz Cuma günleri saat 17:00’da 1. seviye antrenör ile gerçekleşmektedir? Hem çocuklara hem de yetişkinlere de açık bir programdır.“

Kazanımlar; Ani doğru karar verme yetisi kazandırır. Kalp, kas ve sinir sistemi sağlığı için önemlidir. Kolay bir spor gibi gözükmesine rağmen uzun süreli tekrarlar sayesinde öğrenildiği için bireylerin sabırlı ve hoşgörülü olmasında çok büyük katkılar sağlar. Dikkat gerektiren bir spor dalı olduğu için günlük hayattaki ince detayları yakalamaya yardımcı olur. Her spor dalında olduğu gibi bireylerin centilmen ve hoşgörülü olmasını sağlar.”

Çocuklar için en özel hediye! Kişiye Özel Çocuk Kitapları

Ankara'daki Etkinlikler

Tiyatro ve gösterilerin şehri Ankara’da ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz etkinlikler bulduk. ☺

1. Yaramaz Korsanlar (tiyatro)

Tarih: 26.01.2019
Mekan: Yenimahalle Dört Mevsim Tiyatro Sahnesi

“Enine ve Dırdır karakterleri keyifli bir oyunla karşımızda. Okul Maceralarından sonra yepyeni bir maceraya atılıyor. Arkadaşlarının okuduğu ‘Yaramaz Korsanlar’ kitabından etkilenen kahramanlarımız kendilerini birden kitabın içinde buluyor. Kitapta bahsedilen hazine haritasını ararken kötü kalpli korsan ile karşılıyorlar.”

2. Bremen Orkestrası

Tarih: 27.01.2019
Mekan: Tiyatro Tempo, Maltepe/Ankara

“Eşek Kara Dudak, Köpek Kopi, Kedi Gümüş ve Horoz Koca İbik yaşlanmışlar ve artık eskisi gibi hizmet edememektedirler. Sahipleri ise onlara sürekli kızar. Zavallı hayvanlar, sahiplerinden uzaklara kaçar ve yolculukta birbirleriyle karşılaşıp Kara Dudak’ın hırsız sahibinin yanlışlıkla çaldığı müzik aletlerini kullanarak müzik yapmaya başlarlar.”

3. KİL, TUZLU HAMUR, AHŞAP ÇERÇEVE ATÖLYESİ

Tarih: 22-29 0cak tarihleri arası
Mekan: CerModern

İzmir'deki Etkinlikler

1. Sevimli Dostlar Çocuk Oyunu

Tarih: 26.01-27.01
Mekan: Konak AKM, Narlıdere

“Kahramanlarımızdan Kerem (5) uyumak üzere yatağında Sevimli Dostlar oyuncakları ile oynarken kendini dev bir ekranın içinde bulur. Sevimli dostlar; Nil, Mert, Unutkan Balık ve Şaşkın Ördek de oradadır. Biraz önce oynadığı oyuncakları canlı görmek Kerem’i heyecanlandırdığı kadar, çok mutlu da etmiştir.”

2. İzmir Orf Eğitimi

Tarih: 31.01.2019
Mekan: Atölye Urania, Konak, İzmir

“Mevcut müzik ve diğer sanat eğitimlerinden farklı olarak burada kişinin bir müzik bilgisi ya da sanatsal yeteneği olması beklenmez. Grup içinde her seviyeden kişi yaratım sürecine katılıp kendini müzik, konuşma veya dans yoluyla ifade etme imkanına erişir. Bu yaklaşımda önemli olan sonuç değil süreçtir. Bu süreçte yaratıcılığın yanı sıra kişinin; bağımsız karar verme becerisi, sorumluluk bilinci, dayanışma becerisi, sosyal duyarlılık, hoşgörü ve değerlilik duygusu kazanması hedeflenen diğer psikolojik kazanımlardır.”

3. Meraklı Aslan Lio Çocuk Oyunu

Tarih: 01.02.2019
Mekan: Alsancak Gazi Ortaokulu Sahnesi

“Öncelikle Lio’nun bir aslan olmasından dolayı ondan korkmayın. Çünkü Lio bir aslandan daha çok bir bilim adamına benzemektedir. Lio’nun arkadaşları maalesef bir gün kendisine bir oyun hazırlarlar, olan bitenden habersiz olan Lio bu olaydan tamamen merakı ve sevgili dostu Loni sayesinde kurtulacaktır…”

Çocuklar için en özel hediye! Kişiye Özel Çocuk Kitapları

Antalya'daki Etkinlikler

1. Küçük Prens ve Çiçek

Tarih: 23.01.2019
Mekan: Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu

2. Okyanusta bir su damlası gibi (Çocuk oyunu)

Tarih: 30.01.2019
Mekan: Mall of Antalya

”Okyanusta Bir Su Damlası Gibi, her sene okyanusu geçen kuşlar misali, daha iyi bir hayat için denizi geçmek isteyen beş adam hakkındaki traji-komik, sözsüz bir performanstır.”

3. Ekoloji Kampı (Çocuklar için)

Tarih: 03.02.2019
Mekan: Zeytinpark, Antalya

“Şehrin merkezinde ama gürültüsünden uzakta, çocukların doğayla bağ kuracağı bir alanda yapılacak bu etkinlikte; doğadaki canlıları farklı bir gözle tanıyacak, ağaç yaşı hesaplamayı öğrenecek, doğa yürüyüşü yapıp asırlık zeytin ağaçlarını ziyaret edeceğiz.”

Umarız etkinliklere bir bakar ve güzel anılar yaşarsınız. Güzel anlar yaşamak ve biraz daha farklı bakabilmek için tiyatro ve oyunlar çok değerli. El ve sanat becerileri için atölyeler, sağlıklı ve dinç yaşam alışkanlıkları için spor olmazsa olmaz. Haydi bu kısacııık tatili uzuuun yaşanmışlıklarla geçirmek için TV’den farklı bir alternatif olarak değerlendirin.

Keyifli tatiller! ☺