Okul Öncesi Eğitici Oyuncak Yapımı Örneklerine Göz Atın - Sihirli Yolculuk

Yaratıcı ve eğitici bir hediye almak istiyorsanız birbirinden farklı ve çocukların çok seveceği önerilerimiz yazımızda. Sihirli Yolculuk Blog

Okul Öncesi Eğitici Oyuncak Yapımı Örneklerine Göz Atın - Sihirli Yolculuk

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Çocukların okul öncesi eğitimleri yani hem evde eğitim hem de okul öncesi eğitimi veren kurumlarda aldıkları eğitim, okul öncesi oyunlar çok önemlidir. Aslında her çocuk evde eğitim alır, sonrasında bunu yardımcı kurumlar ve ev dışı sosyal çevrelerle geliştirir. Temel becerilerini geliştirmek ve okula daha kolay adapte olmalarını sağlamak için okul öncesi eğitici oyuncak ve eğitici oyunlardan yardım alabilirsiniz. Çocuk eğitim konusu gözünüzü korkutmasın.

Bu eğitici ve yaratıcı oyuncaklar bazen satın alınmak durumunda kalınabiliyor. Eğer evde yapmak için zamanınız yoksa ve satın alacak alternatiflere bakıyorsanız isme özel hikaye kitabı imdadınıza yetişebilir. Hem çocukların severek okuyabileceği, kendi isimlerine özel hazırlanan, hem de hayat boyu saklanabilecek, farklı bir hediye alternatifi olabilir.

Eğer evde yapmak isterseniz, kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle okul öncesi eğitici oyuncak yapabilirsiniz. Hem çocuklarınız ile eğlenceli zaman geçirebilir, hem de birçok malzemeyi geri dönüştürebilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte yapacağınız oyuncaklar, aynı zamanda iyi bir hediye seçeneği olabilir. Çocuğunuza emek vererek iş çıkarma duygusunu öğretebilirsiniz.

Karton Bardaklar ile Hayvanları Öğretin!

Karton bardaktan hayvan yapımı çocuklar için çok kolay ve eğlenceli bir kendin yap aktivitesidir. Çoğumuzun evinin mutfağında bulunan karton veya plastik bardaklar kullanılarak birçok kolay eğitici oyunlar yapılabilir. Daha önceki blog yazılarımızdan nasıl yapıldığını adım adım öğrenebileceğiniz karton bardaktan hayvan yapımı, çocuklarınıza farklı hayvanları öğretmek için çok eğlenceli bir yol. Renkli karton bardakları kullanarak kurbağa, tavşan, tavuk ve fil gibi birçok sevimli hayvan figürü yapabilirsiniz. Bu şekilde yaratıcı oyuncaklar hazırlayabilir, belki evde bir köşeyi hayvanat bahçesine çevirebilirsiniz. Uygulamanın yapımında küçük boyutta eva kağıdı, fon kartonu ya da keçeler kullanılabilir. Böylece elinizde başka çalışmalardan kalan bu tür malzemeler varsa bunları da değerlendirme imkanı bulabilirsiniz.

Kozalaktan Kirpiler Yapın

Eğer mevsim müsaitse, çocuklarınızla birlikte hem biraz doğada zaman geçirmek hem de ileride evde eğitim için kullanabileceğiniz bir malzeme olabilecek kozalak toplamaya çıkabilirsiniz. Topladığınız kozalakları çok farklı şekillerde kullanmanız tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Yaratıcı oyuncaklar yapabilir, belki bu şık oyuncakları çevrenize hediye edebilirsiniz. Bizim Kozalaktan Kirpi Yapımı blog yazımıza bir göz atın, hoşunuza giderse hayvanlar aleminize bir de kirpi eklemiş olursunuz. Okul öncesi oyunlar için çeşit çeşit hayvan yapımı hem çok eğlenceli, hem de faydalı.

Oyun Hamuru Faydaları

Oyun hamuru ile oynamak çocuk evde eğitim konusu için vazgeçilmezlerden. El becerileri gelişimi için çok faydalı olan bu aktivite ile çocuklarınız istedikleri kadar yaratıcı olabilir, hayal güçlerini istedikleri gibi kullanabilirler. Oyun hamuruyla yaratılacak şeyler sınırsızdır. Bu sayede çocuğunuz uzun saatler boyunca sıkılmadan oynayabilir. Okul öncesi eğitici oyuncak denilince ilk akla gelen oyun hamuru ile ebeveynler çocuklarıyla birlikte hikayeler oluşturabilir, karakterler, hayvanlar ve hatta geometrik şekiller yapabilirler. Oyun hamuru ile oynamanın faydalarını anlattığımız blog yazımıza da mutlaka göz atın. Oyun hamuru ile oynamak için satın almak zorunda da değilsiniz, kendiniz evde yapabilirsiniz. Hatta evde yaptıklarınızdan arkadaşlarınıza hediye de götürebilirsiniz.

Okul öncesi eğitici oyunlar için birkaç önerimiz daha var:

Küçük ajanlar için hayali lazer ışınları

Okul öncesi hareketli oyunlar için en kolay yöntemlerden biri! Tek yapmanız gereken evde olan iplerden (biraz kalın olmaları gerek), bant ya da tack-it yapıştırıcı ile koridor duvarınıza ya da evdeki başka uygun bir bölgeye ipleri karşılıklı rastgele yapıştırın. Yapıştırırken aralardan geçilebilecek boşluk olmasına özen gösterin, ipleri çapraz, yukarı-aşağı denk getirin. Sonra çocuklarınız, iplere değmeden altlarından üstlerinden geçmeye çalışsınlar. Çok eğlenceli! Hatta siz de onlara katılıp lazer ışınlarından kurtulmaca oynayabilirsiniz :) Bu tip okul öncesi hareketli oyunlar hem çocuklarınızın enerjilerini atmalarına yardımcı olur, hem de odaklanmaları daha uzun sürer.

Kendi yapacağınız sayı eşleştirme kartları

Kendi çocuk evde eğitim için kullanabileceğiniz gibi, hediye olarak da götürebileceğiniz sayı kartları hazırlayın. Okul öncesi sayılar her çocuk için önemli bir konu. Bunun için renkli fon kağıtlarından ya da kartonlardan faydalanabilir, deniz kabuğu, taş, dondurma çubuğu gibi başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Okul öncesi sayılar öğrenmek ve öğretmenin çok eğlenceli olduğu bir konu. Bu kartları eğitici oyunlar içeriğine mutlaka ekleyin.

Evde yapabileceğiniz basit puzzle’lar

En kolay yapılabilecek yaratıcı oyuncaklar arasındadır. Çocuklarınızla birlikte büyük bir kartona bir resim çizip boyayın. Kartonu rastgele büyük parçalara ayırın. Çocuğunuzun yaşına göre ayırdığınız parçaların büyüklüğü değişebilir, daha büyük yaşlar için daha küçük parçalara ayırıp puzzle’ınızı zorlaştırabilirsiniz. Sonrasında bu parçaları çocuklarınızın biraraya getirip puzzle’ı tamamlaması için bırakın. Benzer yaratıcı oyuncaklar için kumaş ya da keçe parçaları, mandallar kullanarak üç boyutlu yap-bozlar da hazırlayabilirsiniz. Hem evde oynayabileceğiniz hem de hediye götürebileceğiniz bir okul öncesi oyun.