Çocuklar için İstanbul'da Gidilebilecek Yerler

Sevgili ebeveynler, karneler alındı ve eğer çok uzağa gitmediyseniz yakınlarda da gezilecek yerler bulabilirsiniz. Müzeler, küçük ilçeler ve keşfedilmemiş yerler sandığınızdan daha çok 😊

Çocuklar için İstanbul'da Gidilebilecek Yerler

Bu ürünler ilginizi çekebilir

İşte bizim İstanbul için 10 maddelik listemiz, giden varsa yorumlarınızı bekliyoruz:

1. Miniatürk

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından 128 maket eserin sergilendiği Miniatürk’te Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Amasya Yalıboyu Evleri’nden Nemrut Dağı Kalıntıları’na dek gezmek, Boğaz Köprüsü’nden yaya olarak geçerken Beylerbeyi Yalısı’na el sallamak mümkün.

2. Rahmi Koç Müzesi, Hasköy

Geçmişten günümüze tüm dönemlere ait bilimsel aletler, ulaşım araçları, makineler, modeller ve oyuncaklar yer alan müzede sömestr tatili boyunca çocuklar için farklı atölyeler de düzenleniyor.

3. İstanbul Arkeoloji Müzesi, Fatih

İstanbul’un Sultanahmet semtinde bulunan müze, büyük-küçük herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. İdaresi altında Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç ayrı müzeyi bulundurmaktadır. Tarihin farklı dönemlerine izler bırakmış uygarlıklardan kalan çeşitli eserlere ev sahipliği yapar, Türkiye’nin de müze olarak düzenlenmiş ilk kurumudur.

4. Atatürk Arboretumu, Bahçeköy:

Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda bulunan Atatürk Arboretumu aslında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin, araştırma kurumlarının ve yerli, yabancı bilim adamlarının yapacakları incelemelere, bilimsel araştırmalara hizmet veriyor.

5. İstanbul Kelebek Çiftliği, Beykoz

İstanbul Kelebek Çiftliği, Botanik Park içinde uçuşan tropikal kelebeklerin bulunduğu, çocuklarınızla birlikte hem kelebekleri tanıyıp hem de botanik parkın tadını çıkarabileceğiniz, ormanlarla çevrili 5 dönümlük yemyeşil bir alan.

6. Jurassic Land Dinazor Parkı, Bayrampaşa Forum AVM

İstanbul Bayrampaşa’da Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezinde 10.000 m2 üzerinde konumlandırılmış Türkiye’nin tek, Avrupa’nın ise en büyük temalı dinozor parkı olan Jurassic Land İstanbul’da çocuklu ailelerin oldukça eğlenceli saatler geçirebilecekleri temalı parklardan biri.

7. Pelit Çikolata Müzesi, Esenyurt

Pelit Çikolataları Üretim Tesisleri bünyesinde yer alan Pelit Çikolata Müzesi dünya sanatının baş yapıtlarını, masal kahramanlarını, ünlü efsanelerin heykellerini tamamını çikolatadan hazırlayıp çikolata ve sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Çikolata şelalelerinin arasında dolaşmak, çikolata kokusunu solumak hem büyükler hem çocuklar için çok keyifli oluyor

8. Oyuncak Müzesi, Göztepe

İstanbul Oyuncak Müzesi, 23 Nisan 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulmuş ve 1700’lü yıllardan günümüze kadar oyuncak tarihinin örnekleri sergilenmektedir. Bu müzede çocuklar kadar büyükler de çok keyifli zaman geçiriyor. Kim bilir, belki bazı oyuncaklar çocukluk yıllarınızdan tanıdık gelecek :)

9. Vialand Eğlence Parkı, Eyüp

Yerli Disneyland olarak da bilinen Türkiye’nin ilk tema park konseptine sahip VIALAND, aslında sadece bir eğlence parkı değil, içerisinde alışveriş merkezi, restoranlar, sinema ve bowling salonu da bulunan çok büyük bir yaşam ve eğlence kompleksi.

10. Snowpark, Torium AVM

Torium AVM bünyesinde yer alan Türkiye’nin ilk kapalı kar eğlence merkezi Snowpark, 4 mevsim kesintisiz kayak ve kızak keyfi sunuyor. Her ayrıntısı özenle tasarlanan eğlence parkında, gerçek kar kullanılıyor. En düşük kar kalınlığı 50 cm olan Snowpark’ta kar keyfi maksimumda yaşanırken, kış sporları için de ideal bir ortam sağlanıyor.

Umarız güzel ve dolu bir tatil olur. Doğanın, bilimin, tarihin tadını çıkarıp, etrafımızdaki güzelliklerin farkına varmamız dileğiyle... 😊

Önerilerinizi yorumlara mutlaka yazın.