2021’nin En Popüler Bebek İsimleri 👶

Bebeğinize isim seçmek bir ebeveyn olarak vermeniz gereken ilk ve en önemli kararlardan biri. Karar verirken farklı şeyleri göz önünde bulundurabilirsiniz; bir büyüğünüzün ismini vermek, kesin kız, kesin erkek ismi veya her iki cinsiyet için de kullanılabilecek bir isim seçmek ya da popüler veya daha az rastlanır bir isim seçmek…

2021’nin En Popüler Bebek İsimleri 👶

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Biz de 2021'de en çok seçilen isimleri sizlerle paylaşmak istedik. 2021 yılında Türkiye’de 1 milyondan fazla bebek doğdu. Bu bebekler arasından erkekler için en çok tercih edilen isim yine geleneksel isimlerden Yusuf oldu.

Yusuf adının kökeni İbraniceden gelmektedir. Yusuf ismi Kuran’ı Kerim’de birçok ayette geçmektedir. Hz. Yakup'un oğlu olan peygamber Hz. Yusuf'un ismi olduğu için tercih edilmektedir.

Yusuf ismini ise sırası ile Alparslan, Miraç, Ömer Asaf, Eymen, Göktuğ, Ömer, Mustafa, Aras ve Ali Asaf takip ediyor.

En çok tercih edilen kız ismi de yine bizi şaşırtmadı. İçişleri Bakanlığının Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Zeynep ismi 2021’in en popüler kız ismi oldu.

Zeynep isminin kökeni Arapçadan gelmektedir ve anlamı ise “babasının süsü” ya da mücevher ve değerli taşlardır. Zeynep ismi Kuran’ı Kerim’de geçmemesine rağmen Peygamber efendimizin torununun ismidir.

Zeynep ismini ise sırası ile Elif, Asel, Asya, Defne, Azra, Nehir, Zümra, Eylül ve Ecrin takip etti.

Bu yazımızda paylaştığımız isimler 2021 yılında en çok tercih edilen isimler olsa da birçok güzel, farklı isim alternatifleri var. İstediğiniz zaman Sihirli Yolculuk sayfamızın “İsimler Sözlüğü” sayfasından isimlere ve anlamlarına bakabilirsiniz.

2021 yılında dünyaya gelen tüm bebeklere sağlıklı, mutlu bir hayat diliyoruz. 🍼