Minik kahramanlara Yılbaşı Sürprizleri

2019’a son 5! Yılbaşı dönemi, çocuklara hem okumanın ne kadar gerekli olduğunu hem de eğlenceli olduğunu hatırlatmak için çok güzel bir fırsat. Hala hediye bulamadıysanız ve çocuğunuzun okuma alışkanlığı yoksa bunu değiştirebilirsiniz. Eğer çocuğunuza hediye edilen bir kitaptan nasıl mutluluk duyacaklarını öğretmek istiyorsanız, aşağıdaki ip uçları sizin için:

Minik kahramanlara Yılbaşı Sürprizleri

Bu ürünler ilginizi çekebilir

1. Okuma köşesi hazırlayın

Çocuklarla sarılıp yatakta kitap okumak tabi ki çok keyifli… Belki yastıklarla küçük bir kitaplık ile yapılmış okuma köşesi hazırlayıp sürpriz yaparsanız da çocukların vakit geçirmek istedikleri bir alanınız olabilir. Kitaplık köşesini onun yaptığı kağıtlarla süsleyebilir, küçük bir masa veya döşekler koyabilirsiniz.

2. Güzelce paketleyin

Kitabın içeriğinden de destek alarak hediye edeceğiniz kitabı yaratıcı bir şekilde paketleyebilirsiniz. Örneğin; süper kahraman kitabı ise kitap paketine ufak bir pelerin yapabilir veya prensesler ile ilgili ise tül ile süsleyebilirsiniz. Hatta kitabı okurken kullanacağı bir battaniye ile bile paket yapabilirsiniz. Yaratıcılık sizin elinizde! :)

3. Harf avı düzenleyin

Evin içinde isminin harflerini takip ederek son harfte kitaba ulaşacağı bir harf avı düzenleyebilirsiniz. Veya alfabeyi yeni öğrenen kahramanlarımız için alfabeyi takip edip “z” harfinde kitaba ulaşabilirler.

4. İlk sayfaya sevdikleri kahramandan veya Noel Baba’dan not yazabilirsiniz.

Kitapların her birini güzel bir ithaf yazısı ile özelleştirebilirsiniz. Kitapları küçük kahramanlarımız için daha sevimli ve önemli yapacaktır. İleride sizi düşüneceklerdir ve kitaplar onlar için özelleşecektir.

5. Sürpriz!!!

Eğer minik kahramanımız meraklı ve hareketliyse; kitabı beklemedikleri bir yere koyun ve keşfetmelerini bekleyin. Sevdiği yumuşak hayvanın kollarının arasına veya okul çantasının içine yerleştirebilirsiniz. Veya yatağının içine yerleştirip uyku öncesi mutluluğa sebep olabilirsiniz.

2019’a son 5 kala, yaratıcılık, motivasyon ve okuma sevgisi daima sizinle olsun!