Sömestr Tatili için 8 Öneri

Sömestr tatilinin gelmesi ile birlikte sizlerin kafasında da 2 haftayı nasıl geçireceğiz düşünceleri yoğunlaşmış olabilir. Çalışan bir anneyseniz işteyken çocuklar ne yapacak; evde olan bir anneyseniz de nasıl vakit geçirmeliyiz diye düşünüyor olabilirsiniz.

Sömestr Tatili için 8 Öneri

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Öncelikle rahat olun… Sömestr tatilinin amacı çocukların deşarj olması ve kendilerini ikinci döneme hazırlamalarıdır. Sizin için sömestr tatili ile ilgili birkaç önerimiz var.

1. Çalışan bir anne misiniz?

Çocuğunuzun okulu tatil diye tabii ki siz de işten 2 hafta izin alamazsınız. Bu nedenle izin alabildiğiniz veya eve erken gelebildiğiniz zamanlarda çocuğunuzla eğlenceli vakit geçirmeniz yeterli olacaktır. Eğlenceli vakit için çok para harcamanız gerekmiyor; ancak çocuğunuza ders çalıştırmak da bu vakit içine girmiyor =)

2. Tatil kampına - etüde mi göndereceksiniz?

Çocuğunuza gidebileceği birkaç alternatif sunun ve kendisinin seçmesine izin verin. Her çocuğun ilgi alanı bireyselliklerinden dolayı farklılık gösterir. Resim seviyorsa sanat aktiviteleri ağırlıklı, sporu seviyorsa spor okullarını değerlendirebilirsiniz. Akşamları yine beraber verimli zaman geçirmeyi unutmayın… Her akşam gününüzü nasıl geçirdiğinizi birbirinize anlatabilirsiniz. Ya da herkes o günkü en mutlu anını birbiri ile paylaşabilir.

Çocuklar için en özel hediye! Kişiye Özel Çocuk Kitapları

3. Teknolojiye dikkat

Dönemimizde tabi ki çocuklarımız bilgisayar, tablet, telefon kullanacaklar. Ancak tatilde de bu aktivitelere ayırdıkları zaman kontrollü olmalı. Yapılan araştırmalar çocukların tatilde çok oturdukları için kilo aldıkları ve okula döndüklerinde adapte olma süreçlerinin zorlaştığını gösteriyor. Kendi döneminizde teknolojiden uzak, yapmaktan keyif aldığınız aktiviteleri düşünün ve çocuğunuzla bunları yapmaya çalışın. Siz de çocukluğunuza dönebilirsiniz.

4. Ödevler

Okuldan okula tatil ödevleri değişebiliyor. Ancak ödevler varsa ilk haftadan bitirilmesi ikinci hafta ise çocuğunuza ödül olarak çocuğunuzun istediği bazı aktiviteleri yapmanız daha doğru olacaktır. Tatilin başında beraber yapabileceğiniz aktiviteleri kağıtlara yazıp kavanoza atabilir ve boş günlerinizde birini çekerek gerçekleştirebilirsiniz. Ödevler, eğlenceli aktiviteler ve sakin zamanlar arasında denge kurmaya çalışın.

5. “Sıkıldımmmm…”

Tatilde çocuğunuzun her dakikasını doldurmak için uğraşmayın. Çocukların sıkılması da oldukça doğal ve yararlıdır. Sıkıldıkları zaman kendi başlarına vakit geçirmek için çözüm üretmeye çalışacak, hayal güçlerini kullanmaya başlayacaklardır. Ara sıra kendilerini meşgul edecek aktiviteleri kendilerinin bulmasına izin verin.

6. Ev işlerinde destek isteyin

Siz ev işi yaparken mutlaka yardım isteyin. Beraber yemek yapmak, kimi zaman elektrikli süpürgeyi kullanmak sorumluluk duygularını geliştirecek ve iş birliğini öğrenmelerine yardımcı olacaktır.

7. Arkadaşları ile program yapın

Sevdiği arkadaşları ile oyun günleri organize edebilirsiniz. Hava soğuk bile olsa beraber alışveriş merkezlerine gitmek yerine mümkün olduğunca açık hava aktivitelerini tercih etmeye çalışın. Bisiklete binebilir, parka gidebilir, şehri keşfedebilirsiniz. Belki daha önce gitmediğiniz bir müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

8. Kitap Okuma

Çocuklarımıza kitap okumayı sevdirmemiz gerekiyor. Sadece okul için değil, iyi zaman geçirmek için de kitap okumalılar. Onları bir kitapçıya götürüp kendi kitaplarını kendilerinin seçmesine izin verin. Resimli kitaplar, çizgi romanlar bile seçseler yaşlarına uygunsa bırakın okusunlar. İçerisinde kitap okumaya izin verilen kitapçılarda birkaç sayfasını okuyarak kendi kitaplarını seçebilirler. Sihirli Yolculuk kitaplarının da iyi bir tatil arkadaşı olacağına inanıyoruz.

İyi Tatiller…