Çocuklar İçin 3 Yaş Etkinlikleri

Çocuklarda 3 yaş, dünyayı keşfederek tüm duygularını öğrenmeye başladıkları bir dönemi ifade eder ve 3 yaş etkinlikleri ile bu öğrenme süreci önemli bir ivme kazanır. Dil gelişimleri hızlanır, mantıksal akıl yürütme yetileri gelişir, fiziksel açıdan, yürümeye başladıkları günlere oranla daha güvenli adımlar atarlar. Motor becerilerin ve duygusal gelişimlerinin böylesine ilerlemeye başladığı 3 yaş döneminde ebeveynlerin çocuklarını yönlendirecekleri etkinlikler de bir o kadar önemlidir. 2 - 3 yaş etkinlikleri ile destekleyebileceğiniz ölçekte çocuğunuzla yapacağınız her faaliyetin olumlu sonuçlarını yetişkinlik dönemlerinde göreceğinizi unutmamalısınız. Ayrıca 3 yaş etkinlikleri okul öncesi dönem için de büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Çocuklar İçin 3 Yaş Etkinlikleri

Bu ürünler ilginizi çekebilir

3 Yaş Sanat Etkinlikleri

2-3 yaş sanat etkinlikleri çerçevesinde müzik, drama, dans gibi birçok faaliyetin temellerini atmanız mümkündür. Okul öncesi 3 yaş sanat etkinlikleri, çocuklarda kendi bedenlerini ve dış dünyayı tanımalarına yardımcı olmakla beraber yaratıcılıklarının da gelişmesine katkıda bulunur. Gözlem yapma ve analiz etme yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra, çocuğun problem çözme ve çevresi hakkında eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirir. Ayrıca 3 4 yaş sanat etkinlikleri, çocuğun dünya kültürleri ile tanışmasını sağlayarak yaşadığı toplumla ve çevresi ile uyumlu bir birey olmasına büyük katkılar sağlar. Yaşam içerisinde karşılaşabileceği hayal kırıklıkları ve problemlere karşı sorun çözme ve bunların üstesinden gelebilme becerisini de kazanabileceği 3 yaş sanat etkinlikleri sayesinde çocuğunuza hayata dair alması gereken en önemli eğitimi sunmuş olacaksınız. Orff, bale seramik gibi etkinlikler bu alanda en çok tercih edilen aktivitelerdir.

Orff Eğitimi

3 yaş sanat etkinlikleri örnekleri içerisinde çocuklarda tavsiye edilen müzik eğitimlerinin başında dans, ritim ve dramanın esas alındığı Orff eğitimi gelmektedir. Dünyaca kabul görmüş olan orff eğitimi ile çocuklarda müzik eğitiminin temelleri atılmaktadır. 3 yaş çocuk etkinlikleri çerçevesinde çocukların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve dışa vurabilecekleri yöntem Alman besteci Carl Orff tarafından geliştirilmiştir.

Bale

3 yaş grubu etkinlikleri içerisinde çocuklar için en uygun dans olarak kabul gören bale erken yaşlarda vücudun esnekliğini koruyup çocuklarda ayrıca beden farkındalığı yaratması açısından oldukça idealdir. Ayrıca 2- 3 yaş etkinlikleri olarak uygulanabilen bale çalışmaları, çocuğun omurgasının dik olmasını sağlamanın yanı sıra içe basma, taban düşüklüğü gibi gelişim esnasında karşılaşılabilen sorunların da önüne geçer.

3 Yaş Boyama Etkinlikleri ve Seramik Atölyeleri

Okul öncesi 3 yaş etkinlikleri arasında da bulunan 3 yaş boyama etkinlikleri çocukta bir takım motor gelişimlerini tamamlamasına yardımcı olur. Ayrıca çocuğunuzla birlikte katılabileceğiniz seramik ve boyama atölyelerinde, çocuğunuz iç dünyasını renklerle ve kendi biçimlendirdiği nesnelerle dışa vurma şansını yakalayabilir.

Bunun dışında sayılabilecek diğer 3-4 yaş sanat etkinlikleri örnekleri ise çocuk tiyatroları, drama dersleri, masal atölyeleri ve çocuklar için müzik yapan grupların konserlerine çocuğunuzu götürmek olabilir. Ayrıca bu faaliyetler 3 6 yaş etkinlikleri içerisinde de katılmaya devam edebileceğiniz alanlardır.

3 Yaş Oyun Etkinlikleri

Oyun, her yaş grubu çocukta olduğu gibi bu yaş grubu çocukların da duygu ve düş dünyalarının gelişimine katkıda bulunurken aynı zamanda keyifli zaman geçirmelerini sağlar. 3 yaş etkinlikleri ile çocuklarla hemen hemen her nesneden ve konudan oyun türetmek mümkündür.

Okul öncesi 3 yaş oyun etkinlikleri içerisinde çocuğunuzla birlikte yemek yapmak bile onun için ilginç bir oyun zamanıdır. Bir başka alternatif olarak boş plastik şişeleri sıralayarak topla devirmek, küçük bir leğenin içerisinde kağıttan gemiler yüzdürmek ve 3 yaş kes yapıştır etkinlikleri gibi çok basit yaratıcı fikirlerle 3 yaş oyun etkinlikleri oluşturabilirsiniz.

Ayrıca; 3 4 yaş etkinlikleri içerisinde ebeveynler ile birlikte yapılabilecek çok keyifli ve eğitici aktiviteler bulunmaktadır. Çocuğunuzla birlikte doğa gezileri yapmak, uçurtma uçurmak, birlikte seramik atölyelerine katılmak, birlikte tiyatro izlemek ya da şarkı söyleyerek bunları kaydetmek, çocuklar ve ebeveynler için oluşturulan kamplara katılmak 3 yaş etkinlikleri örnekleri içerisinden sadece birkaçıdır. 3-4 yaş aile katılımı etkinlikleri ile çocuğunuzla birlikte siz de keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

3 Yaş Montessori Etkinlikleri

Kısaca çocuğun kendine özgü bireysel beceri ve ilgi alanlarına uygun özgür bir eğitim sistemi olan Montessori, temel felsefe olarak her çocuğun farklı öğrenme biçimi ve hızına sahip olduğunu kabul etmektedir. Maria Montessori tarafından geliştirilen yöntemin temelinde çocuğun gözlenmesi ve uygun materyallerle desteklenmesi yatmaktadır.

3 yaş Montessori etkinlikleri olarak eğer çocuğun görsel yönü güçlü ise odasında ya da oyun alanında görsel materyallere ağırlık verilebilir. Sayısal zekası kuvvetli ise mantık oyunları ya da yapbozlara ağırlık verilebilir. Bu materyaller sayesinde ayrıca okul öncesi matematik etkinlikleri 3 yaş grubu çocuklar açısından bir ön eğitim niteliği taşır.

Montessori etkinlikleri 3 yaş grubu faaliyetleri çerçevesinde geliştirebileceğiniz oyunlar ise oldukça geniş ve çeşitlidir. Farklı renkte çorapların karıştırılarak eşlerinin bulunması, çatal kaşık düzenleme, farklı renklerdeki kağıtlarla kağıt örgüsü yapmak, doğada topladığı nesnelerden bir şeyler üretmek gibi birçok Montessori etkinliği geliştirilebilir. 3 yaş okul öncesi etkinlikleri olarak değerlendirebileceğiniz modelde tek ihtiyacınız olan şey çocuğunuzu tanımak ve hayal güçlerinizi birleştirmektir.