Çocuğunuzla Yapabileceğiniz Kolay Saç Modelleri

Saç hem yetişkinler hem çocuklar için geçmişten beri en önemli aksesuar ve özgüven kaynağı olmuştur. Saçın güzelliği ve bakımı kişinin o günkü halini fazlasıyla etkiler. Hem kız hem oğlan çocukları saçlarının istedikleri uzunlukta ve şekilde olmasını büyük bir moral kaynağı olarak görür. Kuaförde veya berberden ağlayarak çıkmadıkları bir zaman olmuş muydu?☺

Çocuğunuzla Yapabileceğiniz Kolay Saç Modelleri

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Saç, hem taranmanın hem temiz olmasının yanında birkaç tavsiyeyle ve kolay saç modelleri ile çocuğunuz için güzel bir şekle bürünebilir. Bunun için fazla çabaya gerek yok. Özellikle kız çocukları tokalar ve değişik modellerle bu durumdan memnun olacak. Onlar mutlu, siz daha da mutlu. ☺ Özellikle okulları erken bir vakitte başlıyorsa bile bu durumu askıya almamak gerek. Okul için kolay saç modelleri ile çok fazla zaman almadan, hem onları okula yetiştirebilir hem özenli olmalarını sağlayabilirsiniz. Dahası, bu durumu onların da öğrenmesine ve kendi saçlarını kendilerinin yapmalarına olanak tanıyın. Her gün değişik modeller yaparak böylelikle onların okula olan heveslerini de arttırabilirsiniz. ☺ Aşağıda sizin için seçtiğimiz çocuk saç modelleri kolay ve hızlı bir hazırlık süreci için yardımcı olabilir.

Çocuklar için en özel hediye! Kişiye Özel Çocuk Kitapları

Kolay saç modelleri ve yapılışları

1. Saçlardan taç yapıyoruz

Minik kafalarına bir taç fazla geliyorsa, kendi saçlarından taçlandırın. İki yanını önce lastikle toplayıp sonra örgüleyerek birleştirin. İşte hazır.

2. Kolay saç örgü modelleri

Örgü tam bir kurtarıcı. Tek örgü, balık sırtı, iki yandan örgü... Tek bir örgüyü altta tokalayıp şık bir topuza da dönüştürebilirsiniz. Hatta geceden onlara kendi saçını örme pratiği yaptırın ve elleri gelişsin. İleride hep saçıyla siz ilgilenmeyeceksiniz değil mi? ☺ Dilerseniz sabah bu örgüleri açıp çok doğal, minik dalgalı saçlar elde edebilirsiniz. Yine iki yandan ince iki örgü örüp alttan bir at kuyruğuyla birleştirmek de bir seçenek olabilir. Bunlar gibi daha birçok kolay saç örgü modelleri ve yapılışları bulabilirsiniz.

3. At kuyruğu

At kuyruğu, sıkı at kuyruğu, dağınık at kuyruğu olarak çeşit çeşit seçenekler sunmaktadır. En kolay saç modelleri başında gelir. İki yandan minik at kuyruğu ve alttan büyük bir at kuyruğunu minik lastik tokalarla birleştirebilirsiniz. Alttaki alt kuyruğunu isteğe göre başka renkli lastik tokalarla süsleyebilirsiniz. Veya iki yandan ve ortadan minik at kuyruklarını sıkı bir şekilde yine alttan toplayabilirsiniz. Bunları yapmak sadece birkaç dakika!

4. Topuzlar

Topuk kolay saç toplama modelleri başında gelir. Alttan topuz, üstten dağınık topuz… Hatta minik bir sır olarak üç alttan toplanmış alt kuyruğunu önce saçları içe toplayıp daha sonra içeri soktuğunuz saçları yanlara lastikten çıkarmadan dağıtarak şık bir dağınık topuz yapabilirsiniz. ☺

5. Saç kurdeleleri

Çocuğunuzun saçları dağınık kalarak şık bir kurdele tacı takılabilir. Veya iki yandan tutam ayrılmış saçları çok sıkmadan birbirine kurdele gibi bağlayın ve ortasını dağılmayacak şekilde kurdeleleyin. ☺ Ta ta tam!

Çocuklar için en özel hediye! Kişiye Özel Çocuk Kitapları

Tabii bu modelleri yaparken çocuğunuza mutlaka danışmalı ve onun isteklerini göz önünde bulundurmalısınız. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu saç modellerini çocuğunuz da denemeli ve el becerilerini geliştirmelidir. Her gün bir saç modeli yapma zorunluluğu olmamalı tabi, bazen saçları güzelce tarayıp çıkmak da önemlidir. Önemli olan el becerilerini ve yaratıcılığı geliştirmek, belki bu vesileyle okula gitme motivasyonunu arttırmak.

Peki ya erkek çocuğunuz varsa? Erkek çocuk saç modelleri kolay gibi görünse de onlar genelde saçlarını bir türlü kestirmek istemez veya ne istediklerini bilmezler. Okul kısa saçı zorunlu tutuyorsa ve oğlunuz kısa saçtan nefret ediyorsa yan taraflarını kısaltıp önlerini azıcık da olsa alna düşecek şekilde bırakmak onun saçının çok da kısa olmadığı hissine kapılmasını sağlayabilir. Genelde kulak yanlarını kısaltmak ve üstlerini uzun bırakmak hem saçın toplu görünmesini hem de tarz durmasını sağlayabilir. Tabii eğer uzun saç seviyorsa yine önlere doğru uzayan bir model bırakılabilir. Bunun gibi birçok kolay kısa saç modelleri bulabilirsiniz. Önemli olan onun neyi nasıl sevdiği ve anlaşıp mutlu gidebileceği bir kuaför bulmak. Jöle gibi alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayın, saçına şekil vermek için limon hem doğal hem jöle etkisi yapan bir meyve. ☺

Okul olsun veya olmasın şık duran saç modellerini yapmak sadece biraz yaratıcılık ve birkaç malzeme istiyor. Çocuğunuzun kendine özen göstermesini aşılamak sizin elinizde! Haydi bu kolay saç modelleri denemeye ve Sihirli Yolculuk’a fotoğraf göndermeye başlayalım. ☺