Tatile Çıkamayan Aileler için Öneriler

Yaz tatili planınız yoksa başka alternatifleriniz var!

Tatile Çıkamayan Aileler için Öneriler

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Belki bu yaz tatil planlamak için çok geç kaldınız veya tatile çıkmak için yeterli birikiminiz olamadı. Çocuklar evde sıkılmış ve mutsuz davranışlar sergiliyor olabilirler. Unutmayın ki çocuklarınızın yaz tatili içerisinde, siz işte olsanız bile boş vakitleri var ve hem siz işteyken hem siz işten döndükten sonra yapabilecekleri etkinlikler bir hayli çeşitli. İşte çocuklarınızın güzel bir yaz mevsimi geçirmesi için yapabileceklerini 7 maddeyle sıraladık.

1. Kitap okumak

Yaz tatilleri çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için ideal dönemlerdir. Çocuğunuza seveceği kitaplar bulabilir, siz eve döndükten sonra onun gün içerisinde ne kadar okuduğunu örneğin bir dondurmayla ödüllendirebilir, uyumadan önce tekrar beraber okumaya devam edebilirsiniz. Sihirli Yolculuk kitapları bu alışkanlığı kazandırmak için size yardımcı olabilir.

2. Spor aktiviteleri

Çocuklarınız ne kadar enerji harcarlarsa o kadar sağlıklı beslenir ve kolaylıkla uykuya dalarlar. Yaşadığınız yerdeki spor faaliyetlerine çocuğunuzu mutlaka yazdırın. Böylece yaz tatilinde hareketsiz kalmamış olup, bilgisayar/tablet/telefon karşısında daha az vakit geçirebilirler. ☺

3. Şehir dışı seyahatler

Haftasonları yakın bölgelere küçük ziyaretler yapabilirsiniz. Belki 15 dk uzağınızdaki bir kasaba, belki 1 saat uzaklıktaki büyükşehir… Çocuğunuzla kısa araba yolculukları yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

4. Hayvan barınakları ziyareti

Çocuğunuzu düzenli olarak hayvan barınaklarına götürebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki barınak ziyareti, çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimine katkıda bulunacağı gibi barınakta yaşayan hayvanları da mutlu edecektir.

5. Kutu oyunları

Ailecek Monopoly, Scrabble gibi kutu oyunları oynayın. Hemen en yakın yerden beraber oynayabileceğiniz oyunları bulun. Böylece çocuğunuzun dilsel ve zihinsel gelişimine katkınız olacak, ayrıca ailecek oyun oynamanın tadına varacaksınız! Ayrıca siz yokken arkadaşları ile de keyifle oynayabilirler.

6. Müzik aktiviteleri

Belki çocuğunuz uzun zamandır gitar kursuna başlamak istiyordu ya da yakın tarihlerde konserler var. Ona müziksel olarak gelişmesi için fırsat yaratın ve belli dönemlerde bunu yaşamasını sağlayın.

7. Açık hava aktiviteleri

Açık havada mutlaka beraber vakit geçirin. Beraber yürüyüşlere çıkıp onun etrafında olup bitenlerin farkına varmasını sağlayın. Belki bisikletle ya da patenle çocuğunuz daha çok eğlenecektir. Ya da bu gezintileri bir pikniğe dönüştürebilirsiniz.

Haydi hemen harekete geçin! Keyifli bir yaz dileriz. ☺