Bebeğinize kitap okumanız için 10 neden

Çocuğunuz büyürken en çok gelişmesini istediğiniz genellikle boyu veya güzelliği değildir zekasıdır. Anne-babalar olarak çocuğunuzun zekasını geliştirmenin en önemli yolu da onlara kitap okumaktır.

Bebeğinize kitap okumanız için 10 neden

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Çocuğunuz büyürken en çok gelişmesini istediğiniz şey genellikle boyu veya güzelliği değil, zekasıdır. Anne-babalar olarak çocuğunuzun zekasını geliştirmenin en önemli yolu da onlara kitap okumak.

Büyüdüğünde çocuğumuzun kendisinin kitap okumasının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Şimdi de okul öncesi çocuğunuza veya bebeğinize kitap okumanızın 10 yararına bakalım:

1. Sizinle güçlü bir ilişki

ÇÇocuklar büyürken çok hareketlilerdir; ama kitap dinlerken daha sakin ve huzurlu olurlar. Küçüklükten kitap okumaya alışkın olmayan çocuklara kitap okumak sıkıcı gelirken; bebeklikten sizi dinlemeye alışmış çocuğunuzla bir araya gelip kitap okumanız, birlikte yaptığınız keyifli bir aktivite olacaktır. Umarız Sihirli Yolculuk kitapları ile bu aktiviteleriniz daha da renklenir.

2. Akademik başarı

Okul çağından önce kitaplarla haşır neşir olan çocukların okulda akademik başarılarının daha yüksek olduğu kanıtlanmıştır. Kelime dağarcığı az olan ve düzgün cümle kuramayan bir çocuk nasıl matematik veya fende de başarılı olsun ki? Bu nedenle kendileri okumaya başlamadan önce de, sizin çocuklarınıza kitap okumanız çok önemlidir.

3. Temel konuşma becerileri

Siz kitabı okurken, çocuğunuz da sizden konuşma için gerekli temel sesleri öğreniyor olacak.

4. Kitap okumanın temel kuralları

Kimse kitabın soldan sağa okunacağını veya kelimelerin resimlerden farklı olduğunu bilerek doğmuyor. Siz kitabı okurken çocuğunuzun sizi izlemesi ve taklit etmesi, okuma eğitiminin temelini oluşturacaktır.

5. İletişim becerileri

Hem kitap okurken sizinle kurduğu ilişki ile hem de okuduğunuz kitaptaki karakterlerin ilişkisini görerek; çocuğunuz doğru iletişim kurma yöntemlerini yuvaya gitmeden önce öğrenecektir.

6. Dil bilgisi

Kitaplardan doğru cümle yapılarını duydukça, çocuğunuzun dil bilgisi kurallarına yatkınlığı da okul öncesinden itibaren gelişecektir.

7. Muhakeme becerileri

Çocuğunuza kitap okumanızın bir diğer güzel sonucu da muhakeme becerilerinin gelişmesidir. Farklı senaryolarda neler olacağını, olaylar arasında öncelik - sonralık, neden - sonuç ilişkisi kurma ve soyut kavramları anlama becerileri gelişecektir.

8. Yeni deneyimlere alıştırma

Yeni bir deneyim öncesi gerginlik yaşıyorsa çocuğunuza bu konu ile ilgili bir kitap okumanız deneyim öncesi onu sakinleştirecektir. Örneğin, tatile çıkmadan önce tatil ile ilgili veya okula başlamadan önce benzer bir durumdaki bir karakterle ilgili bir kitap okumanız, çocuğunuzu bu sürece hazırlayacaktır. Kaygıları yaşayan başkalarının da olduğunu bilmek yalnızlık duygusunu azaltacak, sonunda hikayenin olumlu bittiğini görmesi de umut verecektir. Bu konuda tüm Sihirli Yolculuk hikayeleri çocuğunuz için uygun olay örgülerine sahip.

9. Konsantrasyon ve disiplini arttıracaktır

Küçük çocuklar başta hikayenin sonuna kadar bekleyemeseler de zamanla hikayenin sonunu beklemeyi öğrenecektir. Bu hem dikkat sürelerini uzatacak, hem de kendi disiplinlerini sağlama becerileri gelişecektir.

10. Okumak eğlencelidir

Okul öncesi çocuklara kitap okunduğu zaman, bu çocuklar kitap okumayı görev olarak değil ilgi alanı olarak göreceklerdir. Kitap okunan çocukların diğer çocuklara oranla kitabı, televizyon, bilgisayar oyunları ve tabletlerin yerine daha fazla seçtikleri gözlemleniyor.

Kitap okunması çocukları okul öncesinde birçok açıdan geliştiriyor; bu farkı yaratmakta ebeveyn olarak size düşüyor.