Bebek Cinsiyet Belirleme Partileri Artık Türkiye'de de Popüler!

Bebek bekleme süreci hem anne - baba adayı hem de yakın çevresi için gerçekten çok heyecanlı bir dönem. Bu süreçte anne adayının moralinin yüksek tutulması önemli. Bebek gelmeden önce arkadaşlar ve aile ile biraraya gelmek, hediyeleşmek, destek almak tüm anne adaylarının hoşuna gidecek ve moralini yükseltecek aktiviteler.

Bebek Cinsiyet Belirleme Partileri Artık Türkiye'de de Popüler!

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Bu süreçte yapılan en popüler partilerin başında baby shower partileri geliyor. Baby shower’ı gelecek bebeğe hediyeler verme partisi şeklinde Türkçeye çevirebiliriz. Bu partiler, bebeğin doğumundan biraz önce yapılan, ister yakın çevre ile minik bir parti şeklinde organize edilen, ister ev dışında bir mekan kiralanarak daha büyük bir organizasyona döner ve dünyanın her yerinde oldukça popülerdir. Türkiye’de de son dönemlerde çok sık rastlanıyor. Bebek ve annenin ihtiyacı olan eşyalar önceden anlaşılan bir mağazaya liste halinde bırakılıyor ve her davetli bu listeden kendi isteğine göre bir ihtiyaç maddesini satın alarak anne - babanın üzerindeki yükü azaltıyor. Tabi bu şekilde organize edilmeyen ve gelenlerin kendi isteklerine göre hediye aldıkları baby shower partileri de yapılıyor. Amaç anneye doğuma çok az zaman kalan bu dönemde moral ve destek vermek, ve ihtiyaç duyacağı eşyaların hediye edilmesi. Artık bebek bekleme sürecinde yapılan tek parti baby shower değil. Dünyada bir çok yerde kutlanan cinsiyet belirleme partileri Türkiye’de de kutlanmaya başladı.

Peki nedir bu cinsiyet belirleme partileri?

Cinsiyet belirleme partisi (gender reveal party) anne ve baba olacak çiftin çocuklarının cinsiyetini, bir parti düzenleyerek sevdikleri ile birlikte öğrendikleri partilerdir.

Kız Mı Erkek Mi Heyecanı?

Bebeklerin cinsiyetleri yaklaşık olarak hamileliğin 16. haftasında doktorlar tarafından kesin olarak söylenebiliyor. Anne ve babanın 9 aylık bu süreçte belki de en merak ettikleri soru olan kız mı erkek mi sorusunun cevabını almak cinsiyet belirleme partileri ile daha da coşkulu bir hale getiriliyor.

Tabi ki dilerseniz ve çok sabırsızsanız, hiç beklemeden doktorunuzdan bu haberi alabilirsiniz. Eminiz birçok çift bu yolu tercih ediyorlardır. Ancak bu süreci cinsiyeti hiç öğrenmeden, doğum anına kadar bekleyen ebeveynler de var. Eğer siz bu iki gruba da dahil değilseniz belki de bir yakınınızdan cinsiyet belirleme partisi için yardım alabilir, bu haberi bir özel gün kutlamasına dönüştürebilirsiniz.

Cinsiyet Belirleme Partisini Nasıl Yaparım?

Öncelikle hamilelik sürecinin 14-16 haftaları civarında iseniz doktor kontrolüne giderken yanınızda bir kağıt, kalem ve penceresiz bir zarf götürün. Doktorunuzdan eğer bebeğin cinsiyetinden emin ise, bunu size söylemek yerine bu kağıda yazıp zarfın içine koymasını ve kapatıp size vermesini isteyin. Daha garantici olmak isterseniz yanınızda parti için yardım edecek arkadaşınızı da götürüp zarfı saklaması için ona emanet edebilirsiniz.

Sonra süreci çok da uzatmadan (eminiz bu haberi hemen öğrenmek isteyeceksiniz) parti için herkese uyan bir gün belirleyip davetlilere haber verin. Büyük bir mutlulukla beklenilen bebeğin cinsiyetinin öğrenileceği bu partiyi organize etmesi için bir organizasyon firması ile anlaşabilir ya da becerikli birkaç arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz.

Öncelikle parti süslemeleri unisex olmalı, yani her hangi bir cinsiyetin rengi ağırlıkta olmamalı. Bu yüzden düz, nötr bir renk seçebilirsiniz, örneğin beyaz, gümüş ya da bej rengi gibi... ya da hem mavi hem pembe renklerin eşit olarak kullanılacağı bir dekor hazırlanmalı.

Sonra çocuğun cinsiyetini nasıl ortaya çıkarmak istediğinize karar verin. Bu konuda birden fazla alternatifiniz var. Hangisi sizin için en eğlenceli geliyorsa onunla ilerleyin. Örneğin bir pasta keserek içinin rengi ile bunu öğrenebilirsiniz. Arkadaşlarınız ya da partiyi kim organize ediyorsa sizin için cinsiyet erkek ise içi mavi, kızsa içi pembe renkli bir pasta hazırlatabilirler. Çift pastayı kestiğinde bebeğin cinsiyetini öğrenmiş olacaklar. Pasta kesildiği anda içinin rengini gören çiftin şaşkınlığı, mutluluğu kimi zaman ise hayal kırıklığı (!) görülmeye değer.

Ya da içi konfeti dolu uçan balonlar tercih edebilirsiniz. Bunlar parti evlerinden temin edilebilirler. Bu balonların içi pembe ya da mavi renkte konfeti dolu oluyor ve anne - baba partide bir iğne ile bu balonu patlatıp herkesle aynı anda cinsiyeti öğreniyorlar.

Cinsiyet belirleme sürprizi için üçüncü fikir önerimiz ise içi uçan balonlarla dolu büyük bir koli hazırlatmak. Yine partiyi organize eden kişi, bebeğin cinsiyetine göre pembe ya da mavi uçan balonlar alıp büyükçe bir koli içine koyar ve nötr bir renkte kurdele ile kutuyu paketler. Anne - baba da parti sırasında kutuyu açarlar ve açtıkları anda balonlar uçarak cinsiyeti herkese ilan ederler.

Tabi siz başka yaratıcı alternatifler de bulabilirsiniz. Önemli olan hem sizin eğlenmeniz :)

Cinsiyet Belirleme Parti Konsepti

Cinsiyet partilerini de baby shower partileri gibi oyunlarla hareketlendirmek mümkün. Örneğin iki kavanoz koyup birine kız birine erkek etiketi yapıştırıp, cinsiyet belli olmadan önce tüm misafirlerinizin isimlerini yazarak tahminde bulunmalarını isteyebilirsiniz. Aynı yarışmayı bir yazı tahtasını ikiye ayırarak kız takımı ve erkek takımı olarak misafirlerinizden tahminlerini alabilirsiniz. Cinsiyet belli olduktan sonra da doğru tahminlerden birini seçerek bir hediye verebilirsiniz.

İster kız ister erkek olsun, her anne - baba gibi biz de öncelikle sağlıklı bir doğum, sağlıklı bir anne ve bebek, sonra da hepsine çok huzurlu ve mutlu bir ömür dileriz.

Cinsiyet de belli olduğuna göre sıra isimde!

Sonra da isme özel hediyenizi almak için Sihirli Yolculuk’a!