Bebekli aileler için Avrupa’da en uygun 5 plaj

Çocuklar denize, plaja bayılır… Yaz tatili yaklaştıkça hem rahat denize girebileceğiniz hem de Avrupa’yı keşfedeceğiniz bir yer arıyorsanız bu yazı sizler için.

Bebekli aileler için Avrupa’da en uygun 5 plaj

Bu ürünler ilginizi çekebilir

Çocuklar denize, plaja bayılır… Yaz tatili yaklaştıkça hem rahat denize girebileceğiniz hem de Avrupa’yı keşfedeceğiniz bir yer arıyorsanız bu yazı sizler için.

Kumsalda çocukların yapabileceği birçok şey vardır. Saatlerce kum kazmak, çevredeki çocuklarla oynamak veya denize girmek gibi… Sizin için sakin suları olan, çocuğunuz ile güzel bir tatil yapabileceğiniz ve rahatlayabileceğiniz yerleri seçtik.

Salema, Algarve, Portekiz

Salema mavi denizin, beyaz minik evlerle buluştuğu küçük bir kasaba. Salema’nın kum plajı ve mavi bayrak sertifikalı denizi var. Denizi yeni yüzücüler için ideal, çünkü büyük dalgalar plaja gelmeden kırılıyor. Salema’da lüks oteller yok; ama ufak balıkçı evlerinden havuzlu villalara kadar kiralayabileceğiniz birçok yer mevcut. Salema’da, o gün taze tutulmuş balık yeme fırsatı da bulacaksınız.

Es Grau Plajı, Minorka, İspanya

Balear Adaları’ndan biri olan Minorka adasındaki Es Grau Plajı size tanıtmak istediğimiz ikinci plaj. Bu plaj sığ suları ile küçük çocuklar için ideal kocaman bir havuz gibi. Minorka adası Unesco’nun koruması altında doğasını korumayı başarmış.

Saint-Jean-de-Luz, Fransa

Atlas Okyanusu kıyısında bir balıkçı köyü olan Saint-Jean-de-Luz, Bask bölgesinin cazibesini koydaki hoş ve aile dostu plajlarla birleştiriyor. Saint Jean de Luz Plajı’na ulaşır ulaşmaz aile tatilinizin başladığını hissedeceksiniz. Atlas Okyanusu bu sahilde dalgalarını yumuşatıyor ve çocuklar için güvenli bir yer haline geliyor.

Temmuz ve Ağustos ayları buranın en yoğun zamanlarıdır, dolayısıyla turist izdihamından etkilenmemek için bu aylar haricinde rezervasyon yaptırabilir ya da sabah erkenden plaja gitmeyi düşünebilirsiniz.

Elafonisi Adası, Yunanistan

Elafonisi, Yunanistan'ın en güzel plajıdır ve hayalinizde canlandırdığınız plajlara benzer. Elafonisi, çocuğunuz için mükemmel olabilecek sığ suyu ve harika kumu olan küçük bir adadır.

Halkidiki, Yunanistan

Halkidiki, bazen kayalı ve gösterişli, ama özellikle altın sarısı ve mavi renkte yaklaşık 550 kilometre uzunluğunda dantel işine benzer sahillerden oluşmaktadır. Kozmopolit sahiller, turkuaz renkli sular tarafından gizlenmiş koyları, kilometrelerce uzanan kumsalları ve şeffaf dibe sahip denizi her yıl “Mavi bayrak” kazanmaktadır. Özellikle Bousoulos tesisi bebek ve çocuk dostu bir tesis. Buraya girdikten sonra tüm streslerinizden uzaklaşacağınız garanti.